Xlab

RSV: Ključne informacije

Iako je riječ o jednom od uobičajenih uzročnika respiratornih infekcija, posljednjih se mjeseci o respiratornom sincicijskom virusu govori više nego što je uobičajeno. Razlog tome leži u činjenici da je od početka zimske sezone u čitavoj Europi pa tako i u Hrvatskoj broj oboljelih u velikom postpandemijskom porastu, kao i u činjenici da postoji mogućnosti razvoja rijetkih, ali ponekad iznimno teških oblika bolesti koji čak mogu životno ugroziti djecu.

O raširenosti ovog virusa najbolje govori podatak da će gotovo sva djeca do navršene druge godine dobiti infekciju uzrokovanu RSV-om, a o potencijalnoj opasnosti koju takva infekcija nosi statistika govori da će jedna od 56 zdravih beba rođenih u terminu tijekom prve godine života biti hospitalizirana zbog infekcije respiratornim sincicijskim virusom. Također, statistike pokazuju da djeca koja budu hospitalizirana zbog infekcija RSV-om dugi period nakon preboljenja infekcije, moguće čak i čitav život, imaju dva do četiri puta veću šansu za razvoj astme.

Nos je prva linija obrane našeg zdravlja i nužna je njegova redovita higijena kako bismo smanjili utjecaje virusa, bakterija i alergena koje svakodnevno udišemo. Ako se svakog dana brinete o higijeni svojih ruku, odsad se počnite brinuti i o higijeni svog nosa. Aqua Maris sprejevi za nos čiste i vlaže sluznicu nosa snagom Jadranskog mora.

Znate li da su Aqua Maris sprejevi prvi i jedini koji dokazano ne sadrže mikroplastiku?

SAZNAJ VIŠE